Näin vuoden vaihteessa tilkkutyölehdessä kutsuilmoituksen, "Värien yhteys - Colour Connections" EQA näyttely Birminghamissa Festival of Quilts -tapahtumassa 2010.

Ajattelin että olisipa mukava edes tehdä edes sääntöjen mukainen työ. Sitten kun saan työni valmiiksi toivottavasti määräaikaan (sain kyllä) niin lähetän työn jos lähetän.

Säännöt oli tiukat, työn koko piti olla 40 x 40 cm, tekniikka vapaa, työssä sai olla kolme kerrosta. Suomen väri on violetti eri vivahteissa. 10 % sai olla muuta väriä. Työn reunat sai olla enintään 1 cm leveä.

Joka maalla on oma värinsä ja joka maa saa lähettää 9 työtä Birminghamiin näyttelyyn.

JA ARVATKAAS KENEN TYÖ PÄÄSI... HIH... NO MINUN AINAKIN :) KYLLÄ OLI RIEMUA!! TULI KYLLÄ ITKUAKIN, ETTÄ MUN TYÖ...

Halusin kokeilla ruusutekniikkaa ja tein liudan erilaisia ruusu kokeiluja, parhaimmat valitsin sitten tähän. Kangas jätteestä mitä tuli ruusujen teosta yms ylimääräiset palaset ja langan pätkät käytin tilkkumaalaukseen. Sekin oli ensi kokeilu. Etsin netistä ohjeita miten se tehdään ja sain myös neuvojakin. Ja hienosti onnistui, kylläkin neuvottiin tekemään pienempää silppua, joka ehkä olisi kuulunutkin oikeasti pienempää ollakin mutta itse halusin että tämä on hyvä ja pysyy isompana silppuna.

Ruusujen välissä on semmonen reikäkangas, nyt ei tuu mieleen yhtään mikä sen virallinen nimi on... kuitenkin silppujenpäälle jotka oli aluskankaassa liimakankaalla kiinni, niiden päälle muutama ruusu ja se reikänen kangas. Sitten harsiminen ja tikkaaminen osittain. Kaikkien näiden päälle aplikoin loput ruusut. Mustikoita piti laittaa myös. Pieniä helmiä läpinäkyvällä langalla käsin ommellen. Aika meni rattosasti :)

Lopuksi laput taakse ja pusu kirjeelle. Ja onnea se toikin :)

Aluksi ajattelin että miks mun pitäis tehdä lilan värinen työ, kun eihän se käy mihinkään sisustukseenkaan tai muutenkaan... No nyt kun jotain meriittejä on tuo saanut niin kyllä se nytten käy minne vaan... huussin seinälle... (ei meillä semmosta oo, no mummulassa kyllä)

TYÖN NIMI;

MUSTIKAN RUUSUT - BLUEBERRY ROSES

04/2010