Siskoni joskun syksyllä manaili kylmää kotiaan ja mainitsi haluavansa uuden torkkupeiton. Vähän vihjaili että vois saada sen vaikka ensivuonna synttäreilleen 30-kymppisilleen, mutta siinä vaiheessa en sitä ajatellukkaan vaan että nyt heti pitää ruveta tekemään. Siskoni mainitsi värit että musta, ruskea ja punaista saa olla jonkunverran koska on punaiset sohvat. Minä aattelin että noh, synkkiä värejä... mutta rupesin kuitenkin selailemaan tilkkukirjojani ja nettiä, että mitäs sitä keksisi.

Siskoni ÄLLÖÄÄ mun tilkkupiiperryksiäni ja hän itse on antikäsityö ihminen ja ei voi ymmärtää miten joku viitsii ja haluaa tehdä jotain tällaista omalla vapaa-ajallaan... joten työ ei saanut olla liian piiperrystä tai mitään kovin tilkkutyömäinen siis semmoinen "vanhanaikainen". Yhdestä kirjasta löysin sitten ohjeen jossa oli käytetty musta-valkoisia kankaita vähän kuin hirsimökkitekniikalla, mutta suikaleet kaikki oli eri levyisiä. Ja siitä se sitten lähti...

Ensiksi etsin sopivat ja hyväksytyn väriset kankaat ja rupesin suikaloimaan eri levyisiä suikateita ja keskuspaloja. Sain tehtyä kaikki tarpeelliset blokit. Sitten tapahtui jotain kamalaa!! Mun vasen käsi murtui hiihtolenkillä ja ajattelin että voi ei, nyt työt hidastuu kun pitäis tehdä vielä ja vaikka mitä muutakin tilkkujuttuja. No siitä viikon päästä sain luvan liikutella kolmea vapaana olevaa sormea ja homma rupesi taas luistamaan.

Blokit lattialle ja reikä kohdat piti täyttää tilkuilla jotta sain suorakaiteet ja ne sitten taas yhdistin. Päällinen oli valmis ja pohjan tein sitten isommista tilkuista mitä jäi... väliin iskin ohuen vanulevyn. Tikkaus tapahtui koneella ja saumoja pitkin.

Lahjan saaja väittää tykkäävänsä oikeasti peitosta, vaikkakin siinä on ne punaiset lepere tereet... ÄLLÖÄ piiperrystä kuitenkin... vaikka selitin että se oli siihen ihan helppo laittaa :)


Pukinkonttiin eksyi myös äidilleni tehty kiikkutuolin matto. Kerran sain kuulla reklamaatiota, että punaisesta ensimmäisestä tilkkumatossani on reikä. No oitis ajattelin että se pittääkorjata ja sitten heti ajattelin perään että eikun teen kokonaan uuden. Kun se eka matto on tehty niin ja näin ja taidon on muka mielestäni jo vähän taidokkaammat...

Hirsimökkitekniikka, välissä käytetty äidin vanhaa vihreää poppana kiikkutuolin matto. Joten osa on siis uusio käytössä :)

 
Kiikkustuolin matonraidat on ajateltu menevän tuon seinävaatteen mukaisesti. Taustalla näkyy lammaskankaasta pingoitettu taulu, se oli myös pukinkontissa siskoni kotiin...