Joulupukki toi viime jouluna nuorimmaiselle 3 vuotiaalle vauvanuken "Pikkunen". Siitä lähtien olen kierrellyt silloin tällöin kirppiksiä etsiäkseni "Pikkuiselle" omaa sänkyä. Parikin vaihtoehtoa on löytynyt mutta yksi oli liian kallis ja toinen oli liian heppoinen ja aika rumakin, mutta olisi ollut halpa. Nyt viime sunnuntaina sitten tuli täydellinen yksilö vastaan! Tukeva, täyttä puuta sekä sopivan kokoinen. Se pitää vielä hioa marjapuuronväri pois ja maalata valkoiseksi. Joka oli nuorimmaiseni toive ja myös minun.

Tottakai sitten pitää somistaakin tämä sänky! Piti käydä lastenpatjalla patja varkaissa, (lähiaikoina on tarkoitus ostaa uusi patja) leikkaamassa pikkusänkyyn patja, päällystää se sekä tehdä tyyny ja päällystää se. Hyvät tuli. Pikkuisella on keltaiset vaatteet, joten ajattelin tehdä keltasävyisen peiton. Pitsiä vähän yläreunaan somisteeksi. Kuulema se ei ollut hyvä juttu pojan mielestä, mutta äiti halusi jotain pientä nättiä.

Puuvillaa koko päällinen tilkku 4,5 cm X 4,5 cm (siinä on siis saumavarat mukana), vanu välissä, taustakangas, kanttaus käsinommeltu, pitsinauhaa peiton yläreunassa.

Pikkuisen oma peitto, koko 46 cm X 57 cm

Tässäpä pienet pojat saivat maalaus urakan!

Kunnon suojavarusteet korvaluuppeja myöten! (Ajelin nurmikkoa samalla ja pojat oli vuorotellen välillä kyydissä.)

Sänky pitää kyllä hioa, ja maalata uudestaan valkoiseksi. Poikien maalaus oli hieman hiekkaista ja muutenkin toooosi tasaista!! Mutta kivaa oli pojilla.