Huijaus Bargello-työ, eli helppo ja nopee tehdää. Valitaan ensiksi erivärisiä kankaita sommitellaan ne riviksi mieluisaan järjestykseen. Kun kankaiden värijärjestys on päätetty aletaan leikkaamaan jokaisesta kankaasta kaitale. Kaitaleet ommellaan yhteen värijärjestyksessä. Muista silittää saumat. Sitten tämä kaitalekangas ommellaan vielä putkeksi. Senjälkeen leikataan putki kaitaleiksi toiseensuuntaan. Silloin tulee kaiteleita jossa on kaikki erikankaat värijärjestyksessään.

Sen jälkeen alkaa kaitaleinen ratkominen eri kohdista jotta tulee aaltoileva kuvio. Aina yksi ylempää tai alempaa ratkotaan ja laitetaan kaitaleet vierekkäin. Nämä ommellaan taas yhteen.

Tässä työssä ompelin aina pareittain kaiteleet yhteen, eli parijonoja oli 6 kpl. Silitystä väliin. Leikkasin vähän isompia kaiteleita samaisistakankaista takapuolea varten sekä väliin vanukaitaleet. Samoja kokoja kuin tilkkukaitale huomioiden saumavarat.

Ensimmäinen rivin yhdistäminen tapahtuu näin; Tilkkukaitale oikeinpäin, väliin vanu ja vanua vasten kangaskaitale nurjapuoli vanua kohti. Toinen tilkkukaitale päällimmäisen tilkkukaitaleenpäälle oikeatpuolet vastakkain, vanu, ja alimmaiseksi erivärinen kangaskaitale oikeapuoli ensimmäisen kangaskaitella vasten. Eli nyt on 6 juttua päällekkäin. sitten ommellaan kaikki yhteen. Sitten käännetään rivit levälleen ja kolmas kaitale toisen päälle samallalailla kuin edellinen.

Tämä tapa on kätevä, ei tartte harsia ja tikata. Peitto on reunustavaille valmis hetkessä. Tälläisella tekniikalla voi tehdä pienessä tilassa isojakin peittoja.



Tämä on ensimmäinen tekemäni täydellinen peitto. Tässä ei oo kurttuja, tai mitään virheitä josta olisin harmissani. Luopumisen tuskaa tunsin hiukan. Mutta annoin oikein hyvällä mielellä! Kun alusta-asti oli peiton saaja tiedossa tuli mitä tuli!



Työ valmistunut 1.5.2012
Peiton koko 124 cm x 89 cm