Sain joululahjaksi toivomani, juuri äskettäin ilmestyneen (2012) kirjan Joulupukilta, Sarah Fielken "Iso ilo pienistä tilkuista" Kirja on aivan älyttömän mahtava! Värikkäitä ja raikkaita väriyhdistelmiä, ihan mun tyylisiä tai ainakin haluan sinne suuntaan muuttaa tyyliäni.

Kirjan idea on se, että siinä on aina kaksi työkokoa tekniikallensa. Eli voi kokeilla eka pikkutyötä ja jos tekniikka on kiva, niin voi tehdä isomman työn. Jouluna tuli selattua kirjaa ahkerasti ja luettua lähes kaikki ohjeet. Haluan kokeilla useampaa tekniikka ja heti, mutta mutta, mulla on jo ainakin 4 työtä vielä ihan levällään!! Ja ei oo niihin sopivia ja kivoja kankaitakaan.

No, sitten ystäväni ilmoitti, että heille syntyi poikavauva. Ilman että tiesin heidän edes odottavan vauvaa! No mitä sitten tapahtuu!! Ette arvaa! Sain hyvän tekoselityksen kokeilla uutta tekniikkaa. Kirjan etusivulta sekä "portaat" töistä sain ideanpoikasen ja rupesin oitis työhön!

Laitampa ekaa kertaa tähän työn etenemis kuvia esiin, kun niitä kerrankin napsin.

IMG_8256-normal.jpg

Kirjan etukansi, tästä on napattu nuo "hetulat" työhöni.


IMG_8257-normal.jpgPikkutyö "Portaat" ja tästä sain keskusta ideaa... alkuun ohjeet riitti tiettyyn pisteeseen saakka. Mutta sitten kun pääsin omilleni niin jonkun tovin meni ennenkuin sain työtä eteenpäin.


IMG_8193-normal.jpg

Palojen sommitteluvaihe, kameralla on aina hyvä ottaa kuva ja katsoa kameranruudun kautta miltä työ näyttää. Siitä näkee mikä tilkkupomppaa silmille tai onko jossain "aukko". Piti vaihtaa muutaman tilkun paikkaa, ennen kuin omaa silmää miellytti.


IMG_8194-normal.jpg

Työ eteni ylävasemmalta, alaoikealle. Tiettyjä saumoja jätettiin auki jotta tilkut voi ommella lomittain kiinni, sitten sauma kiinni jne... kun hoksaa, niin on ihan heleppo!


IMG_8196-normal.jpg

Kaikki yhdeskooos!


IMG_8200-normal.jpg

Lisäsin tummanruskeat reunukset sekä siihen "kukan varren", Kukan varren alle tulee lehtiä.


IMG_8201-normal.jpg

Lehdet aseteltu, niiden ompeleminen oli vähän hidasta puuhaa... Tämän jälkeen ompelin vanun ja taustan käsin tikkauskehyksellä ruskeista ruuduista. Eka kertaa tikkasin käsin! Ihan rattosaa oli, vaikka oon vastustanut käsin ompelemista. Mutta oikeestaan parempi jälki tuli käsin ja tasainen, tarkotan että ei menny kurttuun pahemmin, heh!


IMG_8208-normal.jpgTässä työ valmiina 84 cm x 84 cm.

Työn nimi "Koivulan pikkupeitto"

Valmistunut 10.1.2013


IMG_8209-normal.jpg

Lisäsin Yo-Yo kukkia yhdeksi isoksi kukaksi. Mukavaa oli tehdä tätä työtä, niin kuin aina vauvanpeittoja!